i.d. bare Minerals

i.d. bare Minerals foundation är den bästa foundation jag testat. Den blir inte som ett tjockt lager i ansiktet och om man använder mineral veil blir man knappt blank någon gång. Dessutom är den bra för hyn. Jag själv får färre finnar och blemmor när jag använder det sminket än när jag inte använder något alls. Det blir som ett skydd mot alla föroreningar som annars sätter sig i ansiktet. Jag trodde inte på att det kunde stämma först, för jag trodde att det var bättre att inte använda smink för att slippa finnar. Men det stämde inte alls.

i.d. bare Minerals smink är rätt så dyrt, men det tycker jag att det är värt, iallafall för mig när det hjälpt mig att få färre finnar. Ett tips om man redan vet vilken färgton man ska ha på sin foundation eller kanske är ute efter ny borste, så kolla in aktioner på tradera. Där hittade jag en borste som såldes av en hudterapeut som helt enkelt hade lyckats plocka på sig för mycket smink och borstar än vad hon behövde för stunden. Den var helt oanvänd och i originalförpackning, och jag fick ge 129:- och om jag skulle köpa den i affären så skulle den kostat 455:-, så man kan ha tur och fynda.

Love. Pernilla

Hemlig gäst

Den här dagen har varit toppen! Vi hade en hemlig gäst på besök i skolan idag, nämligen musikalartisten Niklas Andersson! Han är oerhört grym och underbart ödmjuk! Vi hade sångworks med honom och fick prata en del också.

Det ska verkligen bli kul imorgon när vi ska göra showen, för då ska han titta! :) Inte nog med det så fick jag reda på att jag klarade Mukuprovet :) UNDERBART!

I helgen är det ju audition till M1an. Det ska bli så kul att få träffa alla som ska ta över vår plats :). Jag håller verkligen alla tummar för er som söker. Ge gärnet och ha kul! Jag önskar er alla ett stort LYCKA TILL!!!

Love. Pernilla

Dust it osis

Här kommer ett tips om du vill ge ditt hår mer volym.


Osis+ Dust it är ett vitt pulver som man pudrar i hårbotten för att skapa volym. Man lyfter upp en slinga och pudrar under den vid hårrötterna. När man pudrat runt om  så masserar man hårbotten tills man får den volym man vill ha. Man kan bättra på volymen under dagen vid behov genom att massera hårbotten igen. Håret blir strävare av produkten och håller formen bra utan att tynga ner.

För att få ett mer hållbart resultat använd hårspray vid hårbotten och även runt om håret.

Love. Pernilla

Kreta

Den här veckan är mina kära föräldrar Kreta, och jag är inte alls avis ;). De verkar ha det bra och pendlar mellan att ligga och sola, shoppa, gå ut coh äta och se sig om på ön. Vilket jag tycker är kanon, tänk om man bara skulle ligga vid poolen hela veckan utan att se något av landet, då är det verkligen nåt man missar!

Jag längtar verkligen tills jag tjänar pengar så att jag kan unna mig en solsemester, det var otroligt längesen jag var utomlands. Jag hoppas att jag lyckas få jobb till hösten så att man kan börja spara och lägga undan. Är ju lite trött på att vara fattig student nu ;)

Love. Pernilla


Plugg, plugg.....

Nu ska jag sätta mig och plugga igen. Har ju det megastora Mukuprovet imorgon, och det känns inte alls bra :/...men men, det blir vad man gör det till!

Nu är älsk och kör på körskolan. Det är en provkörning för att se på vilken nivå han ligger och få reda på ungefär hur många körlektioner det kanske skulle krävas för körkortet.  Håller tummarna för att allt går bra.

Senare när Christian kommer hem ska vi laga köttfärssås och spagethi, börjar bli lite hungrig faktiskt, men först blir det plugg för hela slanten!

Love. Pernilla

Pure Zone

Vill bara tipsa er om suveräna hudvårdsprodukter som du kan hitta i affärer som kicks, åhlens och hm, men också i större välsorterade mataffärer och är relativt billiga i förållande till andra dyra märken. Jag har själv testat olika rengöringar, dyra och billiga. Men varför slösa massa pengar på dyrgripar när man kan hitta kanonprodukter som är billigare.

Rengöring

Ansiktsvatten

Ansiktskräm

Det kan vara bra att variera med en annan ansiktskräm också eftersom den här från Pure Zone är lite uttorkande om man bara använder den hela tiden, och framförallt nu i sommar när solen också torkar ut.

Love. Pernilla

Cardigan

Jag och mamma var och handlade tillsammans när jag var uppe på Orust förrförra helgen. Då hittade jag den här fina cardigan och en fin svart klänning med spets i ryggen och på ärmarna, men hittar tyvärr ingen bild på den. Men kan nog fixa en bild på den inom kort.


Vit cardigan från Hm

Love. Pernilla


Underbar helg :)

Igår var Stellas namngivning, och vilken dag! Strålande solsken och vi var ute hela dagen, Stella var supersöt, trevliga gäster och maten var kanongod!

Senare på kvällen så stannade vi kvar hos Anna och Jonas och drack gott och hade det trevligt:).


Idag tar jag och Christian det bara lugnt. Tidigare var jag och ( hör och häpna ) Christian och solade, det var första gången för honom, men det få minutrarna gjorde gott för hans bleka hud ;). Snart ska Christian ut och övningsköra och jag ska plugga inför provet i muku på tisdag.

Ikväll lutar det åt grillning, vi får ju passa på när det är så fint väder :)

Love. Pernilla

Alkotest

Igår när jag och Christian var påväg hem från Väla hann vi inte långt innan vi blir invinkade av poliser. Det visar sig att det bara är spontana alkotest, men man blir ju alltid lite nervös när man ser polisen. Men det blev iallafall första gången för Pernilla att få blåsa, kändes tryggt att jag inte druckit nån alkohol på flera dygn. Men en spännande upplevelse så att säga ;)

Love. Pernilla

17:e maj

Nu är det snart dax för oss i lilla tp-gruppen att åka ut till ett fritids i Bjärnum och spela upp "den fantastiska resan". Det ska bli spännande att se alla barnens reaktioner ( det ska tydligen vara 70 stycken! ).

Efter det så ska jag och Christian åka till Helsingborg och Väla för att försöka hitta något fint i doppresent till lilla Stella som ska namngivas nu på lördag.

Ha en bra dag alla!

Love. Pernilla

en helg på Orust

I fredags hade vi Tp- uppspel ( barnteatern ) för klassen. Direkt efter det så bar det iväg upp till Orust, men först till Uddevalla för min bror Johan och hans flickvän Elin skulle på bal, och jag skulle hjälpa Elin med sin make-up. Hon blev balens drottning :)

Efter att jag och mamma lämnat dem till balen åkte vi till Torp och handlade lite. Jag hittade en fin klänning med spets i ryggen och en vit kofta med puffärm från Hm, bilder kommer senare.

När vi kom hem blev det god middag med lövbiff med kroketter och god sallad med fetaost och oliver, därefter smög sig pappa in till köket och gjorde goda irish coffee till oss :)

På lördagen åkte vi till göksäter för att spana in om de hade fått in nåt nytt kul och en väska till alla mina nagelprodukter. Det blev lite smått och gott och så hittade jag faktiskt en väska till naglarna. När vi kom hem så blev det dax för att bygga naglarmammas fingrar. Hon var min första riktiga kund, men dem blev riktigt fina för att inte ha gjort det så länge.

Efter all akrylvätska som drogat ner oss blev det guacamole, grönsaksstavar och sällskapsspel med hela familjen och Elin. :)

Kvällen slutade med otroligt många färska kräftor och gott grekiskt bondbröd och därefter var det dags för mig att åka hem igen till Markaryd för att Tp-gruppen skulle samlas och repa nu idag på söndagen.

Nu är jag hemma och längtar efter min man som jobbar kväll, men snart kommer han hem och då blir det pizza och mys :)

Love. Pernilla

Klänning till bröllop

Jag ska på bröllop i sommar och sitter och letar klänning, men det är så svårt! Vill gärna ha något i neutrala färger som grå, beige, puderrosa, men hittar inte riktigt nån jag fastnar för. Ni får gärna tipsa mig om ni vet nåt fint :)

Love. Pernilla

Barnteaterrep

Nu har äntligen repen för Barnteatern kommit igång :). Våran grupp har fått uppgiften att korta ner vårshowen från ca 3 timmar till 40 minuter, med en blandning av sång, dans och teater. Igår hade vi vår första dag med rep, så på dagen gick vi genom alla scener och på kvällen gjorde vi två hela genomdrag, den första på 42 minuter och den andra på 41 vilket bådar gott tills på fredag då vi förhoppningsvis har blivit mer tighta och säkrare på repliker.


Nu Längtar jag tills nästa vecka då vi ska åka ut till olika skolor och träffa alla barnen :)

Love. Pernilla

Fungerande dator

Jag har ju glömt nämna allt om min kära dator. Nu är den äntligen fungerande igen :) Den har varit inne på lagning och inte nog med det så har min datorladdare varit borta, och både jag och Christian har letat överallt. Vi rensade t.om. förrådet för att Christian trodde att han kanske hade råkat lägga ner den där, men hittade ingen datorladdare alls! Men när vi var i lägenheten igen och hade tappat hoppet och hade bestämt oss för att köpa en ny, tittar Christian under Tv:n, där både han och jag var säkra på att vi hade kollat innan, och där låg den! Hurra säger jag! Nylagad dator och slipper lägga ut flera hundralappar på en dyr datorsladd :) Hur skönt som helst!

Love. Pernilla

Ny design

Nu har jag en ny fin design tack vare min fina kusin Michaela. Tack så mycket!

Love. Pernilla

Cupcakes grundrecept

Jag bakade ju Cupcakes igår, och dem blev riktigt goda, och lovade ju då att skriva receptet här :). Jag provade Leilas Grundrecept för cupcakes, och hennes creme cheese frosting. Det blev kanon!



Ingredienser


Grundrecept:
100 100 g smör
2 2 st ekologiska ägg
1.5 1.5 dl strösocker
1 1 tsk vaniljsocker
2 2 dl ekologisk mjölk 3%
1 1 st citron, skalet
4 4 dl vetemjöl
2 2 tsk bakpulver
1 1 nypa salt

Gör så här

1. Grundrecept:

2. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.

3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.

4. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.

5. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.

6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.

7. Fyll med valfri fyllning, se nedan.

8. Grädda i mitetn av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)

9. Jag sätter alltid mina formar i en muffinsplåt när jag bakar muffins. Utan plåten så flyter pappersformarna ut och de tappar de lätt formen. Med plåten som stöd för formarna får man höga och fina muffins!


Cream cheese frosting

Ingredienser

60 60 g mjukt smör
5 5 dl florsocker
1 1 tsk vaniljsocker
1 1 msk färskpressad citron, saften
100 100 g Philadelphiaost

Gör så här

1. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.

2. Vispa i Philadelphiaosten.

3. Färga glasyren i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.

4. Bred den på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.


( Några droppar valfri karamellfärg )

Love. Pernilla

Fika

Har nyss vaknat och frukosten väntar. Efter det blir det mysig fika med Anna, Jonas och lilla Kiwi-Stella :)

Love. Pernilla

Cupcakes

Bakar cupcakes :) om dem blir goda kommer receptet upp här inom kort :)


Love. Pernilla

Jobb i sommar




Jag har ju glömt att berätta att jag fått jobb på ica kvantum i Markaryd! Det känns så skönt att slippa flytta hem till Orust för bara några månader, men jag kommer garanterat sakna havet!

Love. Pernilla

Sista baletten

Nu har jag precis haft min sista riktiga balettlektion i Bjärnum. Känns lite konstigt, för jag kan inte riktigt förstå att det snart är slut, men allt har sin tid.


Love. Pernilla


RSS 2.0