Tjejkväll!

Ikväll har tjejerna på internatet varit på tjejkväll till Marianne, en lärare på skolan. Hon hade gjort det jättemysigt med grönsaker med dip, ost och kex och cider. Till efterrätt fick vi ananas och självklart var hon också fyndig och bjöd på Marianne ;)


Efterrätten

En mycket trevlig stund med mycket prat
Tack så mycket!

//Pernilla

Blodpudding, inget för mig!

Idag bjöd matsalen på blodpudding, inget jag föredrar alls så jag gick till köket istället.


Det blev kyckling med ris, betydligt godare!

//Pernilla

Påskpyssel

Blev påmind om att jag glömde att lägga upp bilder på vad jag fick gjort på skapande igår. Vi hade påskpyssel på schemat!


Påsklilja-kyckling ;)

Mitt halvfärdiga ägg

Jag hoppas du blir nöjd nu Christian ;)

//Pernilla

Promenad

Tog mig en promenad tidigare idag. Väldigt skönt att bara gå för sig själv och rensa huvudet lite, och framförallt nu när våren börjar visa sig mer och mer. Tycker att du, lilla vår ska komma på allvar nu!


Bild från promenaden tidigare idag

Nä nu ska jag sätta mig och skriva det sista på mitt personliga brev. Ansökningarna till PAS och BA ska skickas in innan fredag, så det börjar närma sig!

//Pernilla

Hippie!

Var ju som jag nämnde tidigare på Uddevallas musikesteters uppsättning av musikalen Hair i lördags. Det var jättekul att se det som publik och drömde mig lite bort till min tid för 3 år sedan då vi satte upp RENT. Så kul! Tiden har gått såå fort! Var också väldigt kul att träffa alla gamla lärare! Men framförallt att se alla duktiga elever på scen! Det är kul att vara mer utbildad nu inom det än jag var när jag själv var med. Jag ser på det med andra ögon och lägger märke till mer än jag gjort innan, det kan man kanske se som både positiva ögon, eller också som en skada ;). Men kul var det absolut!

Här kommer lite bilder från premiären


Min kära lilla hippiebror Johan ;)

Johan
och Michaela

Tack för en fantastisk föreställning! Jag njöt! :)

//Pernilla

Farmor kan det där med våfflor!

I lördags åkte vi och hälsade på farmor en snabbis innan vi skulle in till Uddevalla för att se på Hair. Då överraskade farmor oss med goda våfflor. Underbart goda!


Farmor


Tack för en mysig stund med goda våfflor!

//Pernilla

Trevligt!

I helgen har jag varit hemma på Orust och när jag var påväg hem och tåget stannade i Varberg, vem går inte in i dörren där jag står, om inte Moa! Jag kände att mina mungipor drog ända upp till öronen :). Resan blir alltid trevligare med fint sällskap:) Sen när vi sitter på bussen som ska ta oss hem till Orust från Göteborg, vem går inte på bussen om vår gamla klasskamrat från grundskolan, Simon! Trevligt Trevligt!


Moa

Simon

En dryg men trevlig resa!
Tack för sällskapet :)

//Pernilla


Pärlan

Drömmer mig bort till sommaren.Det betyder jobb för mig på Pärlan bl.a. så tänkte bjuda på några bilder från min arbetsplats, dock inte så serösa ;)


Jennie fyller på mjölk i mejeriet ;)


Jennie
sträcker ut ryggen


Andreas och champinjonerna ;)

Marina, jag och Sandra. Projektarbetet, Lite kul att sjunga bland kryddor och frukt ;)

//Pernilla


Saknar er!


Sofie

Bella och Ninnie

Tiden går så fort, det var snart ett år sedan studenten. Det känns verkligen att jag har haft ett fullspäckat år. Trodde att jag skulle vara hemma på Orust mycket mer än vad jag varit, det har bidragit till att jag inte kunnat träffat alla jag skulle vilja träffa. Ninnie, Bella och Sofie är tre av dem. Hoppas vi får reparera det under sommaren!

Saknar er tjejer!

//Pernilla

Hair!

Nu har jag äntligen varit och hämtat ut tågbiljetterna hem för helgen! Ska hem för att se min bror och min gamla gymnasieskola som sätter upp musikalen Hair. Ska bli såå kul! Hoppas bara att jag hinner bli någolunda frisk till helgen.

Let the sunshine, let the sunshine in.......

//Pernilla

Mer Av Dig

 
Joakim&Joel har kommit med en ny härlig musikvideo. Den är helskön! Se/lyssna och njut! :)

//Pernilla

Me like!


Vill ha sommar nu!

//Pernilla

Tacos!

Jag känner mig förvirrad,kluven, vet inte vad det är. Känns som om jag vill vara på olika platser samtidigt. Det är mycket jag vill hinna med, men känner samtidigt att det inte funkar. Det är mycket val som jag också ställs inför. Kämpigt, men jag vet att allt ordnar sig till slut ändå. Får försöka intala mig att Allting har sin tid, och att jag just ska låta allting få ha sin tid.

Ikväll ska Bettan, Frid och jag äta Tacos och ha det mysigt :)


Guacamole

Ha en fin kväll! :)

//Pernilla

Myspys!

Nu har jag kommit hem efter en underbar kväll! Föreställningen var kanon! Och myset var om möjligt ännu mer kanon! ;) Vi hade det jättemysigt med massor av levande ljus, gott té med smaken av rabarber med grädde och pratade massa bara mysprat. En myspys kväll helt enkelt :).


Bilden är tagen med min underbara tegelsten till mobiltelefon och dess kamera ;)

Nu är det nog dags att lägga sig i sängen, kudden behöver min uppmärksamhet ;) Natti Natti!

//Pernilla

Fredagen den 13:e

Det stämmer nog verkligen att fredagen den 13:e ger otur. Vi hade sånglektion idag och det kunde nog inte gått sämre än vad det gjorde för mig! Men bättre lycka nästa gång hoppas jag!

Jag, Niclas, Frid, Micke och Linnea K har också suttit i nästan 2 timmar  idag och försökt dela upp solon till de olika låtarna i Välgörenhetsgalan. Det var fruktansvärt jobbigt!, men jag tycker ändå vi var jätteduktiga och lyckades rätt bra! Resultatet får ni i klassen på Måndag! :)


Bilden är tagen från M1ornas genrep för Vårshowen!

Dagen blir räddad ikväll eftersom jag och några  ska åka till Bjärnum och se på M1:ornas Vårshow! Ska bli jättekul! :) Därefter blir det témys i morkullebyn :) En helmysig dag helt enkelt tillslut!

//Pernilla


Ballong



Åh vad skönt det är med ballonger. Tack för att ballonger finns!:) Jag har nämnt tidigare om ballongövningen vi fick prova på på Lennis dramalektion. Vi skulle med hjälp av ilska smälla ballongen. Det fungerar verkligen! Ilskan rinner bara av. Jag rekomenderar verkligen alla att prova det!

Det var skönt att prata med den idag. Vi har inte pratat på ett tag, kändes som att vi kom tillbaka till varann igen från att ha tagit avstånd. Den skämtade som vanligt, ja det blev som förr. Det kändes t.om. som att den saknade mig. Kontakten kommer nog bli bättre hädanefter, eller man kan ju hoppas.

Det är svårt med avstånd, men allting har sin tid. Det finns väl en mening med var man befinner sig och vad man gör. Alla har en plats, allting har en mening...


//Pernilla

Skor!

Tittade runt lite och drömde mig bort till varma dagar med brunbrända ben och snygga skor......




Vill ha!!!

//Pernilla

Utmanad!

Kom nyss hem från att ha bastat med Emelie, Marsha och Emma. Det var en skön stund :). Nu när jag kom hem såg jag att jag blivit utmanad av Marsha, så ja, jag känner mig så illa tvungen ;)

Regler: Kopiera detta till din blogg, utmana 3 personer och berätta det för dem. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn. Alla svar måste vara riktiga och du får inte hitta på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får inte heller skriva samma svar två gånger, eller skriva ditt eget namn som svar (förutom på namnfrågan). Lycka till!

1. Vad heter du? Pernilla
2. Ett ord på fyra bokstäver: Peka
3. Flicknamn: Patricia
4. Pojknamn:  Patrik
5. Yrke: Polis
6. Färg: Plommonlila
7. Klädesplagg: Pumps
8. Mat: Paella
9. Sak i badrummet: Pads
10. Plats/stad: Paris
11. En orsak att vara sen: Panikslagen
12. Något man skriker: Parkbänk!! ;)
13. Film: Pippi på rymmen
14. Något man dricker: Pepsi
15. Band: Placebo
16. Djur: Panda
17. Gatunamn: Parkgatan
18. Bil: Peugeot
19. Sång: Parando el Tiempo

Jag utmanar Pauline, Rebecka och Tanja ;)

// Pernilla

Magdans!!

I eftermiddags/ kväll var vi några stycken och dansade, vi skulle öva på en koreografi. Jag och Bettan stannade kvar lite längre och övade på diagonaler och massor av padeboré. Jag har så svårt att få till armarna. Suck!

Bettan gav mig även en lektion i magdans, tro det eller ej ;) Det var minst sagt intressant! Visserliggen kände jag mig som ett kylskåp med en dörr som behövde smörjas ;) men det var riktigt kul och jag fick lära mig att skaka rumpa, höfter, röra armarna orientaliskt och ett försök till att kontrollera de olika muskelgrupperna i magen ;) En bra början iallafall!



Vi hann också med lite sångcoaching. Det är så härligt att märka att sina små knep hjälper andra att utvecklas!

Tack! :)

//Pernilla

Fyndigt

I morse skulle jag vara väldigt fyndig och dra ett ordspråk, det blev lite fel ;)

" Det man inte kommer ihåg, det minns man inte"

Det är inte lätt ibland ;)

//Pernilla


Män som hatar kvinnor

Åh en sådan underbar dag jag har haft idag :)

Dagen började med sånglektion med Thomas då vi skulle läsa vår låttext utantill som en monolog. Det var jättelärorikt och vi fick prova på hur mycket olika känslor förändrar uttryck och det man förmedlar. Senare hade vi drama med Lenni. Då fick vi med hjälp av varsin ballong jobba med pantomim. Vi slutade lektionen med att med hjälp av att tänka på något som leder till ilska/ irritation lyckas smälla ballongen. Det var otroligt skönt och det gav sån adrenalin, underbart att bara låta ilskan rinna av mig!

Jag hade en underbar "lunch" i köket med Jessica och Jacob också. Vi satt och pratade om allt möjligt och kom fram till att vi skulle besöka badhuset för att bubbla lite. Därefter gick vi till köket igen och drack flertal koppar te :), där satt vi tills det var dags för mig och Bettan att gå på Bio!

Vi såg på filmen Män som hatar kvinnor som är baserad på boken skriven av Stieg Larsson. Den var verkligen lyckad! Jag älskar boken, och håller på och läser den andra boken Flickan som leker med elden,och även filmen fick mig på fall!

Även efter filmen bjöds det på mer mys :). Bettan, Jessica, Linnea, Simeon och jag åt pizza och Jessicas goda chokladbollar. Det var mycket skratt och diskussioner om filmen. Jessica var också väldigt mysig  när hon berättade att hon brukade titta på alla möjliga sorters finnar/ pormaskar....ja vad vet jag på youtube, så självklart var hon inte sen med att visa sina favoritscener haha. Den lilla damen är lite konstig som njuter av att se på sånt en annan äcklas över. Men hon är allt bra go' ändå! :)

Tack för en otroligt mysig dag! <3

//Pernilla


RSS 2.0