Fest i Svalgården & Hotellet

Igår var det fest här på internatet för att sedan bege oss till hotellet här i Markaryd. Det var ett bra tag sedan jag festade sist, så var riktigt sugen och det blev en lyckad kväll! :)

Tänkte bjuda på några bilder från kvällen


Jag och Emma


Sara och Linnea


Tanja, jag och Sofia


Bettan och Lina


Jag


Lina


Mathilda, jag och Bettan

Tack för en rolig kväll/ natt! :)

// Pernilla


En rolig lördag i köket

Igår var en sån dag som allting va löst och flum. Det började med sen frukost, sen bakade jag och Jessica någonting som skulle bli chokladbollar men som spårade ut och blev nåt annat. Vet inte vad det är med internat, men det kan aldrig vara helt seriöst nån gång, vilket man verkligen märkte igår ;). När vi blev klara med vårt verk var vi hungriga och bestämde oss för att äta pizza. 

Vid internatet har vi en pizzeria som ligger  3 minuter ifrån, vilket vi kände var jättebekvämt och bra så att vi fick mat så fort som möjligt. Men.......När vi väl hade beställt pizzan så undrar vi varför vi inte ser nån som börjar baka pizzorna, efter ca 35 minuter, kommer pizzabagarna in och börjar då baka, när det var ca: 15 minuter kvar innan vi fick våra pizzor säger mannen, ursäkta, men vi var och handlade, pizzorna är snart färdiga. Så jag och Jessica fick vänta i drygt en timma på våra kära pizzor. skrattretande ;)

Kvällen slutade med att vi satt/ låg i soffan och hade popcornkrig, hakmålning och skapa börjar de berättelser tillsammans genom att säga ett ord var och skapa meningar, vilket blev mycket roliga historier ;)....efter ett tag börjar också Elisabeth att försöka ta sig framåt genom att ligga på stolar, men gick snabbt över till att Jessica, Jacob och Elisabeth kastade lime till varandra över skafferiet och kylskåpet. En konstig men rolig kväll/ natt!


Jacob


stollek;)


Bettan

Tack för en rolig lördag Bettan, Jessica och Jacob!
// Pernilla









Ett fint besök

Igår fick jag ett litet besök utav Jennie, Annie och Kicki. De skulle ner till Lund och hämta ett kök, så de åkte via Markaryd  på vägen hem för att hälsa på mig.


Jennie, Annie och Kicki


Tjejerna i skåpbilen

Tack för ett trevligt besök tjejer, det förgyllde min dag!

//Pernilla

Wanna Rock

I torsdags åkte skolan till Bjärnum för att få se M1:ans genrep av deras höstshow. Det var en rockkonsert som var supergrym! Blev verkligen jätteimponerad.

Här kommer några bilder från föreställningen.











Tack för en superföreställning!

//Pernilla

En bra onsdag!

I onsdags hade vi kollationering inför vinterrevyn. Det var jättekul. Det märktes verkligen att våra lärare Lenni och Thomas jobbat och slitit mycket med det, för det va en skön blandning av musikal, sketch, disco, bond och dileva ;), en skön blandning helt enkelt :). Dagen till ära hade vi 3 födelsedagsbarn att fira. Jessica fyllde 21, Mathilda 20 och våran lärare Lenni fyllde 40. Elisabeth ( konstnären ) i klassen tog på sig jobbet att måla en tavla från oss i klassen till Lenni.Den blev kanon!


Härlig bild!

// Pernilla


Mary Poppins!

I helgen som var åkte jag upp till Orust och Göteborg för att gå och se på musikalen Mary Poppins på Göteborgsoperan med min familj. Det var en trevlig kväll som avslutades på en liten grekisk restaurang i stan.


Här sitter min bror , pappa och mamma och väntar på insläpp i salongen.

Jag hann också med att fira pappas födelsedag och farsdag, så vi åkte till farmor och farfar och bjöds på god mat. Perfekt innan jag skulle påbörja den långa resan ner till Markaryd igen.

Tack så mycket för en trevlig helg!

//Pernilla

Thea

Jag saknar min underbara lilla Thea. Vi bor så långt ifrån varandra nu när jag blivit smålänning, så vill ägna henne en liten tanke.


Fotot taget i somras på min student.

Tack Thea för att du finns och för att jag får följa dig i ditt liv!

// Pernilla...en stolt gudmor


En ToppenTorsdag!

Nu har vi äntligen haft det efterlängtade genrepet inför vår krogshow. Det gick i stort sett bra och alla va nöjda. Det var verkligen en belöning att få visa upp det för publik. Kan iofs bara tala för mig själv, men tycker det är märkligt att en publik kan bidra till sån energi. Hade jättekul och känns som att jag fortfarande har kvar ett leende på läpparna :)

Idag hade vi också balett och drama. På baletten fick vi öva pliéhopp och såg ut som grodan boll. I dramat var tidningar inblandade och fick först välja ut en artikel i valfri tidning och sen gestalta den. Vi gjorde också övningen 60, 30, 15. Den gick ut på att vi fick olika karaktärer eller platser utdelade och fick improvisera första gången i 60 sekunder, därefter skulle vi göra samma sak fast på 30 sekunder och därefter under 15 sekunder. Det var verkligen kul att se skillnaderna de olika gångerna och få se vad man kan få ut av bara platsen pensionärshem t.ex. Vi gjorde också ytterliggare en tidningsövning där vi skulle röra oss exakt likadant i par och använda oss av varsin tidning som rekvisita utan att prata. Min dramalärare Lenni är för skön :)

Det blev iofs lite stressigt mellan lektionerna och genrepet. Hade bara en knapp timma på oss att äta och göra oss iordning på. Men självklart hann vi alla bli otroligt läckra innan vi skulle inta scenen!

Kvällen har jag ängnat åt att packa, ska nämligen hem till Orust imorn! Vi ska på mammas födelsedagspresent, nämligen Mary Poppins på GöteborgsOperan. Ska bli en skön helg med familjen och förhoppningsvis hinner jag fira lite farsdag och pappas födelsedag på samma gång.

Tack för en ToppenTorsdag klassen!

// Pernilla

natti natti

Nu är det dags för mig att lägga mig och nana kudden. Det funkar inte att vara uppe sent på kvällen och sen tro att man ska orka prestera bra dagen efter ( ett bra exempel på det är min fot jag stukade i måndags ). Imorgon ska vi ha genrep inför krogshowen, så gäller att vara på topp då :). Nu är också biljetterna för hemresan till helgen bokade så kan somna med gott samvete!

Godnatt och sov så gott!
//Pernilla

Ladies night! En vacker kärleksförklaring

Igår bjöds vi på en underbar kväll. Killarna i klassen hade ordnat en Ladies night för oss. De bjöd på en läcker blandnng som var till stor förtjusning för publiken.


Niclas och Rasmus


Niclas och Rasmus


Niclas och Rasmus


Niclas och Rasmus


Simon


Rasmus och Niclas


Simon, Niclas och Micke




Bettan, Jonna, Linnea och Jessica

Flickorna var mer än nöjda efter kvällens föreställning.

Tack KIllar!

//Pernilla


Slut på lovet

Nu är lovet slut och jag är tillbaka i lilla Markaryd. Jag har haft ett underbart lov och hunnit med mycket skoj. Slutet av lovet spenderade jag i Åkarp, nära Malmö för er som inte vet. Där var jag på 20årsfest till min kära vän och syssling Rebecka.


Rebecka


Helen och jag


Christian och Rebecka

Tack så mycket för en trevlig helg ! :)

// Pernilla

RSS 2.0